DEMI RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA
Tarif air di Johor adalah yang tertinggi........

25 May 2011

BENARKAH????

Maklumat baru masuk! Puak-puak terdesak bukan sahaja menawarkan kad pengenalan kepada bangsa asing asalkan mereka mengundi BN dalam PRU akan datang, tetapi juga teknik menukar alamat pengundi turut akan diperhebat.

Kali ini, diberitakan ayahanda-ayahanda PEKIDA seluruh negara telah diberi tanggungjawab untuk menyediakan seramai mungkin pengikutnya supaya bersedia untuk menjadi pengundi di dua buah negeri yang mahu ditawan semula oleh Barisan Nasional. Teknik yang pernah digunakan sebelum ini untuk menawan negeri Terengganu dan Kelantan akan digunakan semula dengan perpindahan jumlah pengundi yang lebih ramai.

Dengan berita ini juga, penulis berharap petugas-petugas pilihanraya akan bekerja lebih keras untuk mengesan aktiviti-aktiviti pertukaran alamat ini kerana dikhuatiri ianya bukan sahaja misi penukaran alamat tetapi juga adalah misi duplicate pengundi. Ini bermakna setiap alamat yang ditukar itu dikhuatiri bukan hanya ditukar tetapi sebenarnya ditambah menjadikan seorang pengundi boleh membuang di dua negeri. Modus operandinya mudah, sebelah pagi di negeri asal dan sebelah petang di negeri yang ingin mereka rampas secara penipuan.

Segala kos pertukaran alamat akan ditanggung sepenuhnya. Di atas faktor ini juga, pasti SPR tidak akan sesekali mempertimbangkan cadangan penggunaan dakwat hitam kepada setiap pengundi yang sudah membuang mandatnya dan ini mengesahkan bahawa SPR sememangnya kuda balaci UMNO/BN

Jangan kita hairan jika pelbagai cara digunakan untuk menyekat kebangkitan rakyat. Puak terdesak akan melakukan apa sahaja waima hancur tulang belulang demi untuk mempertahankan Putrajaya. Kini mereka menggunakan ayahanda PEKIDA kononnya untuk mempertahan kepentingan melayu tetapi sebenarnya apa yang cuba dipertahankan ketuanan UMNO dalam memenuhkan tembolok masing-masing.

Penulis menyeru kepada mana2 pertubuhan yang kononnya mempertahankan hak orang melayu supaya tidak menjadi hamba abdi kepada pembesar2 Umno/BN yang sememangnya terlalu takutkan kehilangan kuasa. Sewajarnya pertubuhan seperti PEKIDA, PERWARIS dan apa saja pertubuhan yang mahukan hak orang melayu dipertahan, bertindak menjadi kuasa penegur dan pengkritik kepada kerajaan pemerintah bukan menjadi balaci yang diupah untuk menghancurkan bangsa. Bukan bangsa melayu tetapi bangsa Malaysia. Sedarlah, jika kita punya maruah diri, kita menjadi pemimpin organisasi namun jiwa juang kita masih boleh dijual beli, apakah nilai diri kita dimata masyarakat. Penulis berpendapat jika PEKIDA, PEWARIS atau apa juga pertubuhan menjadi kuasa penegur kepada kerajaan pemerintah, pertubuhan ini akan dipandang lebih mulia, lebih tinggi oleh masyarakat ataupun orang melayu sendiri bahkan pimpinan mereka akan lebih dihormati. Namun sekarang Ayahanda2 PEKIDA lebih digeruni dari dihormati. Renung2kan lah duhai Ayahanda.....

edyes.com

No comments: