DEMI RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA
Tarif air di Johor adalah yang tertinggi........

16 November 2010

JIKA BENAR....

Seperti yang dinyatakan oleh Sdr. Zaihan dalam blognya http://mohdzaihan.blogspot.com, JIKA BENAR kenyataan beliau maka AMK Johor mempunyai tugas khas iaitu menjejaki petualang2 yang hidup bak parasit dalam Keadilan Johor dan menghumbannya keluar dari PKR.
Sewajarnya kepimpinan Majlis Pimpinan Negeri Johor tidak boleh berdiam diri dan membiarkan isu ini berlalu begitu sahaja. Justeru AMK Gelang Patah mendesak Majlis Pimpinan Negeri Johor terutama Pengerusinya, Datuk Chua Jui Meng agar segera menubuhkan jawatankuasa khas bagi mengesan saki baki petualang yang masih wujud dalam Keadilan Negeri Johor.
Dalam usaha menawan Negeri ini bersama PAS dan DAP, sewajarnya anasir2 ini perlu dihapuskan agar tidak merencatkan segala perancangan yang telah disusun.
Pada taklimat khas bersama YB Dato' Seri Anwar Ibrahim dan kepimpinan pusat pada 14/11/2010 (Pulai Spring Resort), Ketua Penerangan Keadilan Negeri Johor mendedahkan bahawa perancangan menghancurkan Keadilan di negeri Johor ini bermula sejak kepimpinan Tn. Hj. Anuar Salleh sebagai Pengerusi MPN Johor iaitu sebelum Datuk Chua dilantik sebagai Pengerusi MPN Johor. Selepas sahaja perlantikan Datuk Chua diumum, kumpulan ini bergerak mempengaruhi pimpinan cabang termasuk ketika Perjumpaan Khas AMK dengan Setiausaha MPN Johor di Simpang Renggam.
Yang pastinya perancangan ini sememangnya didalangi oleh Umno/BN yang semakin gusar dan gentar dengan kebangkitan Keadilan di negeri Johor ini. Apatah lagi apabila Datuk Chua Jui Meng mengumumkan bahawa beliau optimis Keadilan bersama PAS dan DAP mampu memenangi 14 kerusi parlimen pada PRU-13 nanti.
AMK Gelang Patah mengetahui beberapa pimpinan Cabang telah memberi sokongan kepada petualang ini, mengesyorkan agar mereka kembali kepada matlamat perjuangan yang sebenar serta mengenepikan kepentingan peribadi.
AMK sebagai sayap kanan parti perlu lebih aktif dan agresif serta matang dalam segala tindakan dan gerakerja. Kepimpinan AMK perlu memikirkan strategi terbaik untuk menarik anak2 muda agar lebih condong kepada Keadilan. Walaupun pelbagai isu yang memberi gambaran buruk kepada parti namun jadikanlah ianya sebagai CABARAN untuk kita melangkah gagah kehadapan. Yakinlah jika kita mampu merentasi halangan ini maka kemenangan mampu kita capai.

Anak Muda Pewaris Kepimpinan Masa Depan...

No comments: