DEMI RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA
Tarif air di Johor adalah yang tertinggi........

08 March 2012

GHANI RUNSING... MUHYIDDIN PENING... APAKAH KEHADIRAN NAJIB 9 MAC INI PENWARNYA????

Walaupun bunyi kenyataan yang Muhyiddin keluarkan tu macam dia yakin Johor takkan terlepas ke tangan Pakatan Rakyat PRU13 nanti, tapi nampak macam jauh di sudut hati kecil dia rasa risau dengan nasib UMNO BN di Johor.

Kalau tengok rekod memang tak sepatutnya UMNO BN risau langsung di Johor. Sebabnya sebagai negeri kelahiran UMNO, UMNO memang cukup kuat di Johor. Bukan setakat UMNO kuat di Johor, PAS dan PKR pula langsung tak kuat.

Biasa sangat dalam pilihanraya sebelum-sebelum ni calon PAS hilang deposit. Bagi calon PAS, kalau boleh dapat balik duit deposit pun dah boleh dikira berjaya.

Tapi tu cerita dulu, cerita berpuluh tahun dulu, sekarang ni dah lain, keadaan dah banyak berubah terutamanya selepas PRU12 kekuatan PAS semakin meningkat di Johor.

Bermula dengan sejarah PAS menang tanpa bertanding di Dun Senggarang pada PRU11 kemudian meningkat menjadi 2 di Dun Maharani dan Sungai Abong pada PRU12. Sejak PRU11 kalau tak salah, calon PAS dah tak lagi hilang wang deposit di Johor dan PAS semakin berkembang pesat di Johor.

Sebab tu lah, Pesuruhjaya PAS Johor Dr. Mahfodz berani pujuk Salahuddin Ayub balik bertanding di Johor untuk PRU13 akan datang. Bukan setakat tu, Dr. Mahfodz siap berani sebut Salahuddin adalah bakal Menteri Besar Johor.

Kalau tak nampak petunjuk yang meyakinkan takkan Dr. Mahfodz berani nak pujuk Salahuddin tinggalkan kerusi yang boleh dikira selamat untuk Salahuddin di Kelantan dan balik bertanding di Johor.

Memang tak hairan lah kalau Muhyiddin Yasin pun rasa risau. Sebagai Timbalan Presiden UMNO dan berasal dari Johor, memang Muhyiddin Yasin patut risau. Kalau ditakdirkan Johor tumbang, memang malu besar Muhyiddin. Mana nak letak muka, UMNO boleh kalah di negeri kelahiran UMNO, negeri yang semua orang terima sebelum ni sebagai kubu kuat UMNO.

Kalau bukan kerana takut kalah, apa perlu mesyuarat tertutup dengan UMNO dan BN Johor. Kalau bukan kerana takut kalah, apa perlu Menteri Besar Johor, Ghani Othman berkampung dua ke tiga hari di setiap kawasan parlimen.

Malaysiakini melaporkan:

Sumber: Mkini

Tiang seri pun, kalau dah dimakan anai-anai mana nak boleh tahan. Betul macam kayu kena makan anai-anai, kalau tengok dari luar mungkin nampak macam biasa tapi sebenarnya dah rompong di dalam. Dan kalau tiang seri pun tumbang dah tentu sebiji rumah akan tumbang sama.

Perdana Menteri yang dikaitkan dengan pembunuhan model Monggolia, Najib Razak dikhabarkan akan melawat tiang seri Umno ini pada 9hb Mac nanti. Apakah kehadiran Najib dapat mengubati kerisauan serta ketidakyakinan pimpinan Umno Johor untuk mempertahankan kubu kuat Umno ini. Sebagai tanda menghormati Umno yang dikatakan lahir di bumi Johor, marilah kita sama-sama menguburkan Umno dibumi Johor ini.....

Lawan tetap Lawan...

No comments: