DEMI RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA
Tarif air di Johor adalah yang tertinggi........

14 December 2009

MOHON ALLAH PANJANGKAN UMUR TUN DR MHATHIR

Walaupun Tun Dr Mahathir Mohamad (bekas Perdana Menteri Malaysia yang ke-4), dilihat sudah mencapai umur "maghrib" namun demi kasih sayang terhadap Malaysia tercinta maka wajar bagi setiap rakyat Malaysia mendoakan beliau agar diberikan umur yang panjang agar dapat melihat "musnah"nya Umno akibat dari kerja2 hina beliau. Demikianlah luahan seorang Vateran Umno yang menghantar e mail kepada kami.

Dalam e mail tersebut, pengirim mendakwa bahawa Mahatirlah yang akan mengepalai jalan kemusnahan dengan kenyataan-kenyataannya yang destruktif.

Perang mulut beliau bersama Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan kenyataannya yang menganggap parti Umno sebagai sebuah parti yang busuk, busuk sampai ke ususnya seolah-olah merujuk kepada dirinya sendiri kerana beliaulah satu- satunya perdana menteri yang memerintah paling lama, 23 tahun.

Malaysia yang dahulunya adalah negara yang sentiasa berdaya saing, maju sehingga menjadi kuasa ekonomi yang cukup gah di rantau asia tenggara namun kini Malaysia telah menjadi sebuah negara yang tidak kompetitif, kos operasi perniagaan meningkat, indeks rasuah meningkat, jauh ketinggalan dari segi pembangunan berbanding negara-negara jiran.

Tuduhan Dr Mahathir terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai tali barut Amerika Syarikat adalah tidak berasas sama sekali kerana beliaulah sebenarnya yang bekerjasama rapat dengan Amerika. Malah dalam buku "Malaysian Maverick" – Mahathir Mohamad in Turbulent Times, karangan Barry Wain, mendedahkan sebuah perjanjian sulit di antara Mahathir dengan Caspar Weinberg, bekas setiausaha pertahanan Amerika, apabila perjanjian itu pada tahun 1984 untuk memberi kebenaran kepada Washington akses kepada sekolah latihan ketenteraan dalam hutan di Johor. Perjanjian itu juga membenarkan Amerika menubuhkan sebuah dermaga baikpulih kapal di Lumut dan membenarkan Amerika menyediakan kemudahan baikpulih pesawat pengangkutan ketenteraan di luar Kuala Lumpur.

Keghairahan Dr Mahathir untuk menukar Malaysia menjadi sebuah negara moden menyebabkan beliau menjadi ‘ketagih’ kepada kuasa. Beliau mahu duduk lebih lama di kerusinya serta mengukuhkan parti dominan Umno sebagai mesin wang bagi membantu mencetuskan apa yang beliau sebut "politik wang" dan "rasuah". Malahan politik dan bisnes sudah bercampur aduk dan menjadi ramuan yang baik sekali. Parti Umno kemudiannya mempunyai konglomerat yang jari-jemarinya menjangkau segala bidang ekonomi.
Inilah politik menghalalkan cara ciptaan Dr. Mahathir Mohamad.

1 comment:

armouris said...

Rahsia awet muda Tun Dr. Mahathir? - Rahsia Muda Dr. Mahathir