DEMI RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA
Tarif air di Johor adalah yang tertinggi........

04 March 2009

PRK DUN BATANG AI

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Batang Ai akan diadakan serentak pada 7 April 2009 ini dan penamaan calon pada 29 Mac 2009.

Dengan keputusan itu, ketiga-tiga pilihan raya kecil iaitu kerusi Parlimen Bukit Gantang dan dua DUN - Bukit Selambau dan Batang Ai akan diadakan pada hari yang sama.

Semoga kejayaan sentiasa berpihak kepada Pakatan Rakyat di kala umno-bn semakin bengong.

1 comment:

Pengundi Atas Pagar said...

Kerajaan BN Perak nampaknya telah berkuasa setelah dilantik oleh Paduka Sultan Perak tetapi ketidak-stabilan politik di Perak masih juga berlaku. Ini mungkin kerana kealpaan pihak yang berkenaan membetulkan Undang-Undang Tubuh Kerajaan Perak setelah berlakunya krisis Menteri Besar dengan Paduka Sultan Perak pada tahun 1977. Sekiranya undang-undang tersebut dikemaskinikan dahulu nescaya masaalah yang berlaku kini tidak wujud.

Kuasa yang telah digunakan oleh Speaker Perak untuk menggantung Menteri Besar Perak dan ahli Exconya dari menghadiri Dewan Undangan Negeri tidak mengejutkan kerana hanya inilah sahaja yang tinggal oleh Pakatan Rakyat setelah tidak berkuasa lagi. Barangkali Menteri Besar Perak pasti meminta pandangan Penasihat Undang-Undang Negeri Perak dalam menangani masaalah yang rumit ini

Masaalahnya, sampai bilakah masaalah di Perak ini akan berterusan? Adakah selepas pilihanraya Parlimen Bukit Gantang baru muncul penyelesaian bagi krisis ini. Kami harap krisis ini akan cepat diselesaikan supaya masaalah ekonomi yang kian mencengkam dapat ditangani segera.

Kamarulzaman Baharom
http://www.tuntutwangandasegera.com/