DEMI RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA
Tarif air di Johor adalah yang tertinggi........

20 December 2009

JONAH MASIH DALAM TAHANAN POLIS

Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Khairul Anuar (Jonah) masih dalam tahanan polis selepas beliau ditahan pada Jumaat ketika mengedarkan risalah kepada orang ramai di Masjid Shah Alam selepas solat jumaat. Beliau mengedarkan risalah mendesak agar Mahkamah Syariah meneruskan tindakan Qazaf ke atas Saiful.

Saiful sebelum ini telah mendakwa Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim meliwatnya pada Jun tahun lalu. Bagaimanapun Anwar telah membawa kes tersebut ke mahkamah syariah Kuala Lumpur. Tuduhan liwat jika dibicarakan di mahkamah syariah mewajibkan penuduh (Saiful) membawa empat saksi untuk membuktikan perbuatan liwat berlaku.

Malangnya dalam jawapan Menteri Hal Ehwal Agama Islam di Dewan Rakyat minggu lalu bahawa mahkamah syariah hanya akan membicarakan kes Anwar setelah mahkamah sivil melakukannya terlebih dahulu. AMK melihat perkara itu melanggar perlembagaan peruntukan 121(1A) yang meletakkan mahkamah syariah setaraf dengan mahkamah sivil.

Oleh itu AMK melancarkan kempen ke seluruh negara mendesak agar Anwar dibicarakan di mahkamah syariah.

AMK kesal dengan tindakan polis apabila melemparkan tuduhan kununnya AMK yang akan membuat demonstrasi pada 18 Disember 09 ketika berlangsungnya Konvensyen Pakatan Rakyat dan tuduhan liar tersebut memungkinkan Jonah dan Azizi ditahan dengan lebih lama. Apakah polis masih menjadi kuda tunggangan pembesar2 Umno BN yang semakin gentar dengan kemaraan Pakatan Rakyat...???? Apa pula selepas ini....

No comments: