DEMI RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA
Tarif air di Johor adalah yang tertinggi........

06 July 2009

KONSPIRASI JAHAT TERHADAP ANWAR IBRAHIMSebagai tanda sokongan terhadap Dato' Seri Anwar Ibrahim, Angkatan Muda Keadilan Malaysia menyeru semua ahli2 Parti Keadilan Rakyat terutama Angkatan Muda Keadilan di seluruh negara untuk hadir beramai-ramai ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 8 Julai 2009 (seawal 7am) dengan berpakaian "HITAM" bagi memberi sokongan kepada YB Dato' Seri Anwar Ibrahim yang akan menghadiri perbicaraan pertuduhan kes liwat. Kes yang dilihat sebagai Konspirasi Jahat Terhadap Anwar Ibrahim (KEJAM) merupakan episod ke 2 bagi menghalang kemaraan Aura Politik Anwar Ibrahim.

Angkatan Muda Keadilan Cabang Gelang Patah bersama AMK Cabang yang lain dari Johor akan turun beramai-ramai ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bagi memberi sokongan kepada YB Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Semalam selepas tamat Kursus Kepimpinan AMK yang melibatkan kepimpinan AMK di seluruh Malaysia telah diberikan penjelasan oleh seorang Dr. pakar yang terkenal berkaitan kes Dato' Seri Anwar Ibrahim yang jelas menunjukkan bahawa adanya pakatan terancang dari beberapa pihak bagi menyekat kemaraan pengaruh Dato' Seri Anwar Ibrahim.

"Jangan Takut Makhluk"

2 comments:

Unknown said...

CADANGAN BUTIRAN PEMBELAAN BAGI KES PERBICARAAN

Al-Quran & Hadis undang-undang tertinggi di Malaysia?

Baru ini saya melewati Wikipedia dan mendapati jawapan kepada status kebebasan beragama di Malaysia seperti di bawah:

Status kebebasan agama di Malaysia merupakan satu isu kontroversi. Islam merupakan agama rasmi dan Perlembagaan Malaysia meletakkan sekatan terhadap kebebasan beragama, paling ketara penyebaran agama selain Islam kepada Muslim. Bagaimanapun, persoalan sama ada Malaysia merupakan negara Islam atau sekular masih belum berjawab; Wikipedia

Saya meneliti Perlembagan dan mendapati tafsiran sebenar Perlembagaan Malaysia menunjukkan Al-Quran & Hadis adalah sebenarnya undang-undang tertinggi di Malaysia, dan mana-mana undang-undang, perjanjian atau perbuatan bercanggah dengannya adalah tidak sah dan menjadi terbatal.

Namun itu kenapa ia menjadi sebaliknya? Kenapa perlaksanaan Al-Quran dan Hadis sebagai undang-undang tertinggi diabaikan dan disisihkan? Ini kerana perlaksanaan undang-undang hari ini berasaskan fahaman yang terpesong dari maksud sebenar Perlembagaan. Ini kerana mereka menafsirkan perkara 3 (1) Perlembagaan sebagai bermaksud Islam agama rasmi di Malaysia. Ini adalah penafsiran yang terpesong. Terdapat beberapa faktor dan antara fahaman terpesong kerana pengamal undang-undang tidak memahami definisi Islam yang sebenar, dan isu tidak pernah dicabar di Mahkamah.Alasan Ringkas

Berdasarkan di atas, alasan ringkas ialah bagi dakwaan Al-Quran & Hadis sebagai undang-undang tertinggi ialah:

Reason:

1. Perlembagaan adalah undang-undang tertinggi

2. Undang-undang tertinggi menyatakan Islam agama Persekutuan

3. Islam agama Persekutuan bermaksud Pengabdian Persekutuan

4. Pengabdian Persekutuan bermaksud Persekutuan mesti membenarkan perlaksanaan ibadah mengikut Al-Quran & Hadis

Conclusion: Ini bermaksud Perlembagaan mesti membenarkan ibadah terkandung di dalam Al-Quran & Hadis, dan termasuk perlaksanaan undang-undang Islam. Oleh itu ini membawa maksud undang-undang Al-Quran & Hadis adalah undang-undang tertinggi di Malaysia.

(bersambung - artikel Penuh: http://muslimvillage.wordpress.com/)

King Castle said...

Rakyat Malaysia Perlu Tahu Kisah Sebenar Konspirasi Jahat Terhadap Dato' Seri Anwar Ibrahim sila layari laman web http://www.amkkotaraja.blogspot.com