DEMI RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA
Tarif air di Johor adalah yang tertinggi........

25 August 2008

Provokasi Permatang Pauh - Mat Rempit Ditahan Lagi

UMPAN RM40 UNTUK PROVOKASI BENDERA DAP DI PERMATANG PAUH

PERMATANG PAUH, Mengkuang 25 OGOS - Sekitar 20 mat rempit UMNO diupah untuk memprovokasi orang kampung dengan membawa bendera-bendera DAP berkonvoi keseluruh kampung, bagaimanapun tumpas apabila 3 orang yang terlibat di tanah penduduk kampung.

Semasa tangkapan dibuat oleh orang kampung, didapati mereka datang dari UMNO Kepala Batas dan UMNO Tasek Gelugor cuba mengedar risalah Kabinet Anwar Ibrahim , iaitu kononya menunjukan bagaimana kapasiti kabinet yang dimonopoli ahli parlimen dari bangsa Cina.

"Kami musykil dan agak pelik sebaik sahaja mereka kami berkas, polis datang dan membawa mereka pergi" kata Zahar Kamil, penduduk kampong berkenaan.

Beliau turut mempersoalkan samada pihak keselamatan mengetahui dan memberi bantuan dengan mengekori pergerakan kumpulan-kumpulan ini.

Polis turut meninggalkan motorsikal milik suspek berkenaan. Sehubungan itu, pihak SPR dan polis harus mengambil tindakan dibawah tuduhan menghasut secara tersirat. Sebelum ini, kes tangkapan pemuda BN yang menaikan banner berunsur perkauman dan mengelirukan berlaku di DUN Seberang Jaya.

Salam Reformasi - Seberang Jaya, Permatang Pauh

No comments: