DEMI RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA
Tarif air di Johor adalah yang tertinggi........

08 November 2008

Amaran Awal buat Big Mama

Petra Lepas, Malapetaka Buat Najib & Bik Mama - malaysiakini

Minggu ni ialah minggu yang penuh dengan kejutan...Rentetan peristiwa penting, 31hb.Oktober, 2008 - Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini membebaskan penganalisa politik Abdul Razak Baginda daripada tuduhan bersubahat membunuh wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu - ref malaysiakini.Berita gembira buat keluarga Abdul Razak Baginda dan berita sedih buat keluarga Atlantuya. mungkin juga satu berita gembira buat Najib dan Bik Mama kerana dengan bebasnya Razak Baginda, maka tidak akan timbul lagi nama Najib dalam penghakiman yang seterusnya dalam kes tersebut.

Pagi ini pula lebih kurang jam 10:00 pagi - Mahkamah Tinggi Shah Alam pagi ini mengisytiharkan bahawa penahanan penulis blog Raja Petra Kamaruddin di bawah ISA adalah tidak sah dan memerintahkan supaya beliau dibebaskan segera.Hakim Syed Ahmad Helmy Syed Ahmad yang menerima permohonan habeas corpus pengendali blog popular Malaysia Today juga memerintahkan beliau dibebaskan serta-merta ref malaysiakini.Ini satu berita yang juga menggembirakan sebahagaian rakyat Malaysia yang cintakan keadilan tapi mungkin berita paling menakutkan buat bakal Pi Em Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak dan juga bakal "1st shop lady" Bik Mama...Bebasnya Razak adalah khabar indah buat kedua-dua bakal nombor 1.tiada lagi kaitan dengan kes Atlantuya manakala bebasnya Petra adalah malapetaka bagi kedua-dua bakal nombor 1.

Umum bukan tak tahu betapa bergegar-gegar kedudukan kedua merpati se"JOLI" (kuat joli) masa petra berada diluar berbebas-bebasan... boleh katakan tiap bulan ada je "pendedahan-pendedahan" terbaru dari si botak ni.Maka dengan terbebasnya Petra hari ini, terbukalah kembali "neraka dunia" buat kedua-dua pasangan merpati se"JOLI" ni.Mungkin langkah Najib ke kerusi Presiden bakal terjejas sekiranya Petra melakukan "come back" lepas ni?*aku rasa esok mungkin ada "pendedahan terbaru" dari Petra...Najib secara tak rasmi telah "rasmi" sebagai Presiden parti yang memperjuangkan melayu tetapi menggunakan nama bahasa penjajah (UMNO). tetapi jangan lupa, "rasmi"nya yang rasmi ialah pada Mac, 2009. masih berbaki 4 bulan untuk Najib survive sebelum dinobat secara rasmi atau dijatuhkan dengan aib.

Kalau Najib dijatuhkan, percayalah... jatuh Najib bukan jatuh buah kelapa (jatuh buah kelapa, masih boleh dituai hasilnya dengan cambah pokok baru) tapi jatuhnya Najib kali ni ialah jatuhnya kepingan kaca... berderai tanpa secebis pun dapat diguna kembali. hanya tong sampah dan pusat recycle sahaja tempatnya.Percayalah "come back" yang bakal Petra lakukan bukan sebarangan "come back".Petra pasti tahu bebasnya dia hari ini bukan untuk selamanya, cuma sementara. Najib pasti tidak akan bertahan selagi Petra bebas berlegar-legar kesana kemari.Informer-informer disekeliling Petra telah menyimpan berbagai maklumat untuk didedahkan selama 2 bulan dan sekarang hanya menunggu masa untuk menekan butang "enter" sahaja.1 hari bagi Petra adalah 1 tahun bagi Najib dan Bik Mama.informer-informer pula bukan sahaja dari kalangan pro Pakatan Rakyat, malahan dari kalangan UMNO/BN sendiri.Petra tidak akan mempersia-siakan masa kebebasan yang ada untuk duduk diam berseronok-seronok sahaja tapi aku percaya perkara pertama yang akan dialkukan oleh Petra ialah

"BONGKAR, BONGKAR, BONGKAR, BONGKAR & BONGKAR...!!!"

.Mulai hari ini, Najib akan terus tersenyum... tapi perhatikan senyuman Najib dalam-dalam... senyuman dalam syurga atau senyuman dalam malapetaka???Huhuhuhuhuhu......huruhara la depa sat lagi.....!!!!!

No comments: