DEMI RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

JANJI 100 HARI PAKATAN RAKYAT

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA

KADAR TARIF AIR DI MALAYSIA
Tarif air di Johor adalah yang tertinggi........

21 July 2008

HKL minta Anwar isi borang mangsa rogol(Mutakhir)PUTRAJAYA: Bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata pegawai kesihatan Hospital Kuala Lumpur (HKL) meminta beliau mengisi borang mangsa rogol semasa menjalani pemeriksaan kesihatan di hopital berkenaan minggu lalu.

“Anda tahu borang apa yang digunakan oleh HKL? Borang mangsa rogol. Saya diarah untuk mengisi borang sebagai 'mangsa rogol',” katanya kepada media selepas menyambung keterangan di Ibu Pejabat Badan Pencegah Rasuah (BPR) di sini hari ini.

Anwar sekali lagi menegaskan ketika itu beliau masih belum melihat laporan polis yang dibuat oleh bekas pembantunya, Saiful Bukahri Azlan mengenai dakwaan liwat terhadapnya.

“Pada masa itu saya masih belum melihat laporan itu, saya tidak tahu apa yang sebenarnya berlaku,” katanya.

Bagaimanapun beliau menjelaskan terpaksa akur dengan arahan itu bagi memberikan kerjasama yang sepenuhnya kepada pihak berkuasa serta bimbang dengan pihak media yang akan melaporkan kononnya beliau enggan memberikan kerjasama.

Beliau bersetuju dan menganggap pemeriksaan itu sebagai prosedur biasa.
Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu turut menafikan dakwaan oleh sesetengah pihak termasuk Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Syed Hamid Albar yang mengatakan beliau cuba untuk mempolitikkan isu beliau dibogelkan.

“Siapa yang besarkan isu ini? Saya bersedia dan saya patuh pada arahan untuk dibogelkan termasuk pemeriksaan terhadap alat sulit saya...itu yang penting,” katanya.

Khamis lalu ketika sidang media yang diadakan di rumah beliau di Segambut selepas dibebaskan dari tahanan polis, Anwar memberitahu media bahawa beliau diarahkan untuk berbogel semasa menjalani pemeriksaan kesihatan di HKL.

Alat sulit beliau turut diperiksa dan diukur namun enggan untuk diambil gambar kerana bimbang maruahnya akan tercemar di internet.

Nadi REFORMIS
AMK Gelang Patah

No comments: